marți, 12 ianuarie 2010

Longevitate

"Elisabeth - Queen from Truman to Obama, through Eisenhower, Kennedy, Nixon, Ford, Carter, Reagan, Bush 1, Clinton and Bush 2."

E vorba de Longevitate sau viata de la Dumnezeu. Si stil. Si-ar mai fi niste intelepciune la mijloc. Si curaj. Si inca foarte multe altele...

A propos de longevitate ... un cuvant care imi da des de gandit, raportandu-l la foarte multe si in sensuri bune si in sensuri rele. Uneori ne prabusim sub propria longevitate a sentimentelor, trairilor, obsesiilor, descoperind gauri, lipsuri, dureri, greseli ale noastre, ale lor, ale altora. Uneori longevitatea te ingroapa ea singura, fara aportul tau, asa, de la sine, din inertia ei si-a tacerii. Si tot cazi. Si, dupa toate caderile, ajungi sa respecti stiinta longevitatii altora, uitandu-te la propria longevitate franta si infranta.

Longevitate, un cuvant sau o stiinta pe care o cautam uitand-o prin clipele vietii care defileaza mult prea rapid. Si te intrebi de ce? Sau daca mai au rost intrebarile? Sau daca ea, longevitatea, isi mai are rostul prin atatea imposibile clipe? Cu sau fara stil, cu sau fara intelepciune, cu sau fara credinta, cu dar mai ales fara curaj. Si inca foarte multe altele...


Si din particular:
Cel mai important, dupa toate cele, e faptul ca ai supravietuit! Abia atunci ajungi sa iti privesti toate longivitatile in fata, pe unele sa le depasesti, pe altele sa le atingi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu